ENROUTE AUTOBRILLENGLAZEN

Wist je dat rijden één van de meest veeleisende activiteiten is voor je visueel systeem?

Nu de wegen steeds drukker worden, moeten jouw ogen steeds grotere hoeveelheden visuele gegevens verwerken en snel en vaak op wisselende beelden scherpstellen. Tijdens het rijden kijk je meestal rechtuit, maar jouw ogen moeten ook met minimale hoofdbewegingen snel schakelen tussen verschillende kijkrichtingen en afstanden: van de weg naar het navigatiesysteem, van de spiegels naar het dashboard. Dit voortdurende scherpstellen en aanpassen kan behoorlijk wat inspanning vragen en vermoeiend zijn.

Lichtomstandigheden

En dat is nog maar het begin. Mist, zware regen, sneeuw en zonlicht kunnen uw zicht allemaal negatief beïnvloeden. Voor veel mensen vormt het rijden bij schemerlicht of in het donker een ware opgave. Het is makkelijk om afgeleid te worden door felle licht en schitteringen. De toegenomen helderheid van moderne LED-koplampen kan bijzonder verblindend werken. De dieptewaarneming, het vermogen om kleuren te onderscheiden en het perifere zicht nemen hierdoor allemaal af. Het blauwe licht dat door veel instrumenten op het dashboard wordt uitgestraald, werkt ook belemmerend voor de visuele perceptie.

Reactietijd

Maar afgezien van het visuele ongemak van rijden bij slecht licht is er een ander aspect dat veel zwaarder weegt: 90% van uw reactietijd wordt bepaald door uw zicht. Een beperkt zicht dus een beperktere reactietijd. Op de weg kan de situatie razendsnel veranderen en in een oogwenk gevaarlijk worden als je niet over een goede bril beschikt.

ENROUTE AUTOBRILLENGLAZEN | MEER COMFORT EN ZEKERHEID OP DE WEG

EnRoute is de oplossing! Deze brillenglazen zijn uitgerust met een speciaal ontworpen schitteringsfilter. Hiermee wordt specifiek het licht uit het blauwe spectrum gefilterd, wat zorgt voor een aanzienlijke beperking van de lichtverstrooiing en de afleidende schitteringen die veroorzaakt worden door het dashboard, de straatverlichting en de koplampen van tegenliggers. 

Het zorgt ervoor dat uw brillenglazen meer licht doorlaten, waardoor het contrast en de helderheid worden verbeterd. Het resultaat is een meer comfortabel, ontspannen zicht, zelfs bij weinig licht en in andere belastende rijomstandigheden. 

EnRoute brillenglazen zijn verkrijgbaar in twee verschillende ontwerpen: enkelvoudig en multifocaal. Beide ontwerpen bieden een breed gezichtsveld en een beter zicht op de lange afstand, op het dashboard en in de spiegels. 

daystandard orig

OVERDAG | STANDAARDSITUATIE

dayenroute orig

OVERDAG | MET ENROUTE

dayenroutepro orig

OVERDAG | MET ENROUTE PRO

nightstandard orig

'S NACHTS | STANDAARDSITUATIE

nightenroute orig

'S NACHTS | MET ENROUTE

nightenroutepro orig

'S NACHTS | MET ENROUTE PRO

ENROUTE PRO AUTOBRILLENGLAZEN | VOOR BEROEPSCHAUFFEURS!

Als je beroepschauffeur bent, vraag ons dan naar EnRoute Pro. Naast de andere voordelen van EnRoute bieden deze professionele brillenglazen:

  • Een contrastverhogende filter voor een beter contrast en een betere kleurwaarneming, en nog minder schittering.
  • Een glasontwerp dat zowel rekening houdt met jouw visuele behoeften als met de kijkafstanden naar de spiegels en het dashboard, voor een natuurlijke, ontspannen rijhouding.