NIEUW & REVOLUTIONAIR!

MiYOSMART BRILLENGLAZEN VERTRAGEN BIJZIENDHEID BIJ KINDEREN!

Je kind heeft van de oogarts de diagnose bijziendheid (of myopie) gekregen. Een bril wordt de oplossing. Jammer genoeg blijft bij vele jonge kinderen de sterkte van de brillenglazen niet gelijk en verhoogt ze regelmatig. We zien bij ons in de zaak veel kinderen die op 8-jarige leeftijd een dioptrie van -1.00 nodig hebben. Naarmate ze ouder worden, de pubertijd doorspartelen en jongvolwassen worden, zien we de dioptrieën vaak stijgen naar -6,00 en meer. Bij deze kinderen komen op latere leeftijd dan ook vele oogaandoeningen voor. 

 

Hieronder vind je meer info over hoe we met de MiYOSMART brillenglazen van Hoya bijziendheid kunnen afremmen.

 

Wat kunnen de oorzaken van bijziendheid zijn?

  • Myopie is erfelijk bepaald. Als één van de ouders of beide ouders bijziend zijn, hebben hun kinderen veel meer kans dat ze ook bijziend zullen worden.
  • Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat de levensstijl ook bijdraagt tot bijziendheid. Zo draagt tijdens de vroege jeugd veel lezen en beeldschermgebruik (smartphone, tablet, computer) bij aan het ontstaan van bijziendheid.
  • We weten ook dat kinderen, die tijdens hun jeugd weinig buiten spelen en dus minder in daglicht verblijven, een hogere kans hebben om bijziend te worden. 

Wat is bijziendheid?

​Bij normaal zicht zien we het brandpunt van het beeld op het netvlies vallen. Het netvlies bevindt zich achteraan het oog (het geel/oranje gedeelte)

bijziend 1 orig

Bij mensen met bijziendheid valt het brandpunt ​vóór het netvlies. Dit komt omdat het oog bij bijziende mensen langer is en/of omdat de ooglens te sterk is.

bijziend2 orig

Met een brillenglas/contactlens met een min-sterkte zorgen we ervoor dat het brandpunt opnieuw op het netvlies valt.

bijziend 3 orig

Wat zijn de risico’s van (hoge) bijziendheid?

Vooral hoge myopie kan op latere leeftijd problemen geven omdat het kan leiden tot verdunning van het netvlies. Tot het 40e jaar merkt niemand daar iets van. Na het 40e levensjaar kunnen er echter problemen optreden:

  • loslaten van het netvlies
  • een bloeding (myope maculadegeneratie)
  • grotere kans op staar (cataract)
  • grotere kans op glaucoom (verlies van zenuwvezels bij de oogzenuw)

 

De risico’s op deze aandoeningen nemen fors toe met iedere verhoging van de brilsterkte boven de -6 dioptrie. Ze kunnen leiden tot ernstige en blijvende slechtziendheid. Deze risico’s nemen ook niet af na refractiecorrectie door middel van laser of een implantlens

Hoe werken ​MiYOSMART brillenglazen?

Het brillenglas werd ontwikkeld om myopie bij kinderen aan te pakken en te behandelen. Het is een resultaat van jarenlang partnerschap met de Hong Kong Polytechnic University en werd in 2018 gelanceerd in Hong Kong en China.

Sinds het begin van de jaren 2000 is bijziendheid een groeiend wereldwijd gezondheidsprobleem. Naar verwachting zal bijna 50% van de wereldbevolking tegen 2050 bijziend zijn. Het MiYOSMART glas is een eenvoudige oplossing om bijziendheid af te remmen. De resultaten van een 2 jaar durende klinische studie hebben aangetoond dat de evolutie van myopie gemiddeld met 60% vertraagd wordt. (British Journal of Ophtalmology)

MiYOSMART brillenglazen bestaan uit 3 grote zones :

  1. Een centrale optische zone van 9mm. Hier vind je de voorgeschreven sterkte terug.
  2. Een perifere zone van van 33mm. Hier vind je 400 defocussegmenten  van telkens 1,03mm. terug. Ieder segment heeft een dioptrie van +3,50D ten opzichte van de voorgeschreven sterkte.
  3. Een sub-perifere zone. Hier vind je opnieuw de voorgeschreven sterkte terug.
miyosmart1 optiek delrue orig

Zoals je hierboven ziet is een MiYOSMART brillenglas een corrigerende lens die bestaat uit honderden kleine segmenten die elk een kortzichtige onscherpte bieden. Deze lensstructuur maakt het mogelijk om tegelijkertijd de groei van de oogbol te vertragen en ook voor helder zicht te zorgen. Om de progressie van bijziendheid effectief te beheersen, moet de drager nl. constant last hebben van bijziendheid, zelfs tijdens oogbewegingen. Dit vereist een aanzienlijke hoeveelheid ‘defocus segmenten’ om gelijkmatig over het lensoppervlak te worden verdeeld.  
​​
Hieronder zie je dat als een kind recht voor zich uitkijkt, het dan een perfect zicht heeft. De (paarse) lichtstralen vallen nl. op het netvlies en corrigeren zo de myopische fout. Je ziet ook de myopische defocus zone. Hier vallen de (roze)lichtstralen voor het netvlies en zorgen voor de myopie controle.

miyosmart2 optiek delrue orig
Uit welk materiaal bestaan MiYOSMART brillenglazen?
  • Vervaardigd uit het 1.59 polycarbonaat (bijna onbreekbaar)
  • Verdund
  • Behandeld met meerdere ontspiegelingslagen (voor een helder zicht)
  • Behandeld met een extra stevige antikras-laag.
De unieke structuur van het brillenglas is dus speciaal voor kinderen ontworpen, kan nagenoeg in alle monturen gebruikt worden en ziet eruit als een gewoon glas.

Extra tip: De ’20-20-20-2 Regel’

We weten dat langdurig nabij kijken op diverse media (boek, smartphone, tablet, computer, enz…) bijziendheid kan doen toenemen. Laat je kind daarom zoveel mogelijk de  ’20-20-20-2 Regel’ toepassen. Hieronder vind je wat deze regel inhoudt.

Laat je kind:

  1. Elke 20 minuten
  2. Gedurende 20 seconden
  3. In de verte op 20 meter kijken 
  4. En laat je kind minimum 2 uur per dag buiten spelen.