MULTIFOCALE GLAZEN PRECISIE OP MAAT VAN JE OGEN!

MULTIFOCALE GLAZEN | PRECISIE OP MAAT VAN JE OGEN

Van veraf een bordje lezen lukt niet zo goed meer zonder bril. Maar ook wanneer je een boek of een etiket in de supermarkt van dichtbij leest, ondervind je moeilijkheden. Herkenbaar? Multifocale glazen bieden je een oplossing in beide situaties. En dat in één en dezelfde bril.

Voordelen van een multifocale bril

Dankzij een multifocale bril moet je niet meer afwisselen tussen je leesbril en je bril om veraf te zien. Met dezelfde bril zie je altijd scherp, zowel ver als dichtbij. De verschillende sterktes zitten gecombineerd in één glas:

  • Het bovenste gedeelte is bedoeld om ver te kunnen zien. Wanneer je bijvoorbeeld met de auto rijdt of je (klein)kinderen in de verte wilt zien spelen, kijk je dus gewoon recht voor je uit.

  • Tijdens het lezen van een boek kijk je automatisch meer naar beneden. Daarom is het onderste gedeelte van een multifocale bril bedoeld om dichtbij te zien.

Overgang tussen ver en dichtbij

In tegenstelling tot de bifocale glazen die vroeger verkocht werden is er bij een multifocale bril een vloeiende, onzichtbare overgang naar de verschillende sterktes. Dus geen typisch ‘half maantje’ in het glas. Dit tussengebied zorgt ervoor dat je ook op middellange afstand een optimaal zicht hebt. Het dashboard van je auto of je computerscherm zie je zo probleemloos.

Een multifocale bril op jouw maat

Er bestaan verschillende types multifocale glazen. Gaande van een basisoplossing met iets smallere kijkzones tot multifocaal glas dat volledig op jouw ogen is afgestemd. We helpen je graag bij het vinden van het voor jou juiste multifocale glas. Verder op deze pagina vind je meer info over de types multifocale glazen.

4 tips om sneller te het wennen aan multifocale glazen

Draag je voor het eerst een bril met multifocale glazen? Er bestaan een aantal tips en tricks om hieraan te wennen.

  1. Draag je nieuwe bril de eerste weken zo vaak mogelijk. De bril veel op- en afzetten vertraagt het gewenningsproces.
  2. Switch niet voortdurend tussen je oude en je nieuwe bril. Je ogen raken hierdoor vermoeid.
  3. Beweeg altijd je hoofd mee in de kijkrichting.
  4. Zorg ervoor dat wat je wil zien of lezen, zich altijd recht voor je bevindt. Zo maak je optimaal gebruik van de kijkgebieden en kijk je niet door de randgebieden.

 

Ondervind je ongemak of heb je last van hoofdpijn?
Kom dan zeker eens langs. We zoeken dan samen een passende oplossing!

maatwerk1 orig

MAATWERK BRILLENGLAZEN

Vanaf €415,00 per glas

maatwerk2 orig

GEPERSONALISEERDE BRILLENGLAZEN

Vanaf €370,00 per glas

maatwerk3 orig

GEAVANCEERDE BRILLENGLAZEN

Vanaf 270,00 per glas

MAATWERK MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN

Glashelder in één oogopslag

Een multifocaal maatwerk brillenglas wordt ontworpen om alle bewegingen die je ogen moeten maken haarscherp op jouw netvlies te krijgen. Samen met jou brengen wij je specifieke kijkwensen in kaart met behulp van speciale apparatuur. De gegevens van de oogmeting, de vorm en draagwijze van je montuur, je ervaring met eerdere brillenglazen en je huidige levensstijl wegen allemaal mee om tot een uniek individueel brillenglas te komen.

Wat je ook doet, je hebt altijd natuurlijk en stabiel zicht op de momenten die er voor jou toe doen. Bijzonder is ook het gemak en de snelheid waarmee je went aan jouw nieuwe glazen.

mystyle v 2

Voordelen voor de brildrager

knipsel1 1 orig

Ongeëvenaarde optische scherpte

knipsel2 1 orig

Perfect en moeiteloos scherpstellen

knipsel3 1 orig

Uitmuntende diepte waarneming

knipsel4 1 orig

Een natuurlijk, stabiel zicht

GEPERSONALISEERDE MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN

Premium en persoonlijk

De groep 45-plussers is veelzijdiger dan ooit. Ze werken en reizen veel, sporten fanatiek en omarmen de digitale revolutie. De verschillen onderling zijn echter groot. Dusdanig, dat deze groep al lang niet meer als één groep – met één levensstijl – gezien kan worden. Laat staan dat er sprake zou kunnen zijn van één soort multifocaal brillenglas. 

Gepersonaliseerde multifocale brillenglazen spelen hier op in. Ze zijn er namelijk in drie designs die precies aansluiten bij de eisen die een bepaalde levensstijl stelt aan het gezichtsvermogen. Een verschil ten opzichte van traditionele multifocale brillenglazen, waar de keuze beperkt is tot één design. Bovendien zijn deze glazen gebaseerd op de geavanceerde Binocular Harmonization Technology™, voor perfect scherpstellen zonder inspanning. 

Indoor

Een multifocaal glas met de nadruk op dichtbij kijken, lezen en het gebruik van digitale apparaten. Ideaal voor brildragers die veel tijd binnen doorbrengen of op kantoor werken.

Urban

Een multifocaal glas met de nadruk op dichtbij kijken, lezen en het gebruik van digitale apparaten. Ideaal voor brildragers die veel tijd binnen doorbrengen of op kantoor werken.

Outdoor

Een multifocaal glas met een primaire focus op veraf kijken. De beste keuze voor wie veel tijd buiten doorbrengt en vaak achter het stuur zit. Lezen is niet een favoriete bezigheid.

170816 hoya rubikscube 07 042 lr 2

Voordelen voor de brildrager

knipsel1 2 orig

Een bijzonder nauwkeurige correctie voor een helderder zicht

knipsel2 1 orig

Perfect en moeiteloos scherpstellen

knipsel3 3 orig

Een natuurlijk, stabiel zicht bij beweging

knipsel4 3 orig

Drie ontwerpen voor uw persoonlijke behoeftes

GEAVANCEERDE MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN

Evenwicht in zicht

De geavanceerde multifocale brillenglazen zijn het resultaat van technologieën die zijn gericht op één voordeel: de multifocaal drager dat vertrouwde, comfortabele gevoel geven. Deze glazen bieden daarmee uitstekend visueel comfort bij alle moderne alledaagse activiteiten, ongeacht de kijkafstand.

Standaard multifocale glazen bieden meestal scherp zicht zolang men recht vooruit kijkt, maar aan de randen treedt vervorming op. Met View Xpansion Technology is dit probleem de wereld uit. Dankzij een breed kijkgebied heeft de drager op alle afstanden beter zicht en wordt werken met smartphones, tablets en andere apparaten comfortabeler.

Dit type brillenglazen rekent ook af met klachten van dragers van multifocale brillen over zwevend of vervormd beeld, vooral bij het traplopen. Stable View Enhancer, corrigeert deze vervormingen. Hoe actief het leven van de drager ook is, het beeld blijft stabiel.

screenshot 2018 12 13 premium freeform progressive hoya vision

Voordelen voor de brildrager

knipsel5 orig

Stabiliteit tijdens het kijken

knipsel6 orig

Breed, vervormingsvrij kijkgebied

knipsel7 orig

Natuurlijke houding van het hoofd tijdens het kijken

knipsel8 orig

Snel scherpstellen van veraf naar dichtbij en andersom

STANDAARD MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN

Standaard multifocale brillenglazen

Deze brillenglazen zijn leverbaar met een brede keus aan materialen en coatings. Een perfecte oplossing voor wie een goede basiskwaliteit voor een scherpe prijs verlangt.

amplitude 1

Voordelen voor de brildrager

knipsel9 orig

Budgetvriendelijk

knipsel10 orig

Goede optische sterkte